Deputații au adoptat proiectul de lege care face BUJORUL floarea națională a României

BUJORUL. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat în favoarea unui proiect de lege care declară bujorul floarea națională a României. Proiectul de lege a trecut cu 180 de voturi pentru.
 
“Floarea bujorului, din familia Paeoniaceae, este declarată Floare Națională a României”, se arată în proiectul de lege. Potrivit acestuia, în țară urmează să se organizeze anual un Festival al bujorului pentru a celebra și promova această floare.
 
De asemenea, autoritățile locale pot sprijini întreținerea și protejarea rezervațiilor naturale de bujor din România și pot lua măsuri pentru adaptarea diferitelor specii de bujori din alte țări la condițiile pedoclimatice din România. De asemenea, acestea pot organiza anual expoziții florale centrate pe bujor sau pot amenaja spații în parcuri și grădini publice pentru această floare.
 
În plus, Uniunea Artiștilor Plastici va sprijini organizarea pe plan local a unor expoziții de pictură dedicate florii de bujor. De asemenea, vor fi emise timbre dedicate acestei flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare