Salarii mai mari pentru primari, viceprimari, șefi de consilii județene și supleanții lor

FINANCIAR. Camera Deputaților din România a aprobat, cu 168 de voturi pentru, 79 împotrivă și 4 abțineri, proiectul de lege care prevede salarii mai mari pentru primari, viceprimari, șefi de consilii județene și supleanți ai acestora.
 
Anterior, Senatul a adoptat proiectul de lege care includea toți funcționarii publici, inclusiv parlamentarii – ceea ce a stârnit proteste din partea partidului reformist de opoziție USR.
 
Social-democrații (PSD) s-au mișcat rapid pentru a obține sprijin electoral și au promis să mențină creșterile salariale doar pentru funcționarii publici de rang inferior, nu și pentru parlamentari. Cu toate acestea, opoziția susține că coaliția de guvernare îi stimulează pe șefii din administrația locală să rămână loiali în perspectiva alegerilor locale din 2024.
 
Legea adoptată de deputați, care vizează deblocarea OUG 115/2022 a Guvernului, va aduce salariile funcționarilor publici mai aproape de țintele anuale stabilite în cadrul unei legi a salarizării publice care a fost constant amânată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare