Noul serial de spionaj HBO Max se filmează în România și Ungaria

CINEMAGIA. Spy/Master, un nou serial dramatic original HBO Max, care spune povestea unui agent dublu fictiv și consilier apropiat al lui Nicolae Ceaușescu, care fuge din țară pentru a rămâne în viață, se filmează în prezent în România și Ungaria. Alec Secăreanu, actorul nominalizat la British Independent Film Awards, interpretează rolul principal.
 
Serialul de șase episoade, produs de Proton Cinema și Mobra Films, a câștigat concursul de scenarii “Scrie un scenariu pentru…”.
 
Acțiunea din Spy/Master se petrece în plin Război Rece și acoperă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu), mâna dreaptă și cel mai apropiat consilier al dictatorului comunist român Nicolae Ceaușescu. Cu toate acestea, Godeanu are un secret. El este un agent dublu și trebuie să scape din România și de Ceaușescu înainte ca acoperirea sa să fie compromisă.
 
Având o singură șansă de a rămâne în viață, se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite. Ajutat de un agent Stasi sub acoperire și de o fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland’ 89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii din propria țară (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), fiind pe deplin conștient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte.
“Nu am putea fi mai entuziasmați să spunem această poveste de dezertare, care se întinde de ambele părți ale Cortinei de Fier și care a atras talente internaționale și românești excepționale. Deși se petrece în trecut, sperăm că serialul va rezona cu telespectatorii din ziua de azi, fie că sunt interesați de politică, fie că pur și simplu se bucură de vizionarea unui spectacol inteligent, elegant și amuzant”, a declarat Ioanina Pavel, producător creativ al HBO Max.
 
Spy/Master este scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple), cu o imagine realizată de Ben Wheeler (The Tourist, The Baby). Antony Root și Johnathan Young sunt producători executivi pentru HBO Max, în timp ce Ioanina Pavel este producătorul creativ al HBO Max. Viktória Petrányi și Judit Sós sunt producători pentru Proton Cinema, iar Tudor Reu este producător pentru Mobra Films.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare