Maria Precup, primarul municipiului Reghin

CENTENAR + 1 – La Reghin, pentru manifestările de Ziua Națională, se alocă din bugetul orașului 100 de lei/participant, de două ori mai mult decât în 2018

REGHIN, 1 DECEMBRIE 2019. 1.500 de persoane apreciază administrația locală Reghin (“pe baza estimărilor din anii trecuți”) că vor participa la manifestările ocazionate de Ziua Națională a României, în consecință crede că e potrivit să aloce evenimentului 150.000 de lei, adică o medie de 100 de lei/participant (vezi foto mic).

 

Conform Serviciului Monitorizare al msnews, suma repartizată în acest an de admninistrația controlată de primarul Maria Precup pentru manifestarea de 1 Decembrie este mai mare de peste două ori decât cea risipită anul trecut pentru același eveniment (70.000 de lei, conform HCL 224/25.10.2018), deși în 2018 s-a marcat și Centenarul Marii Uniri.

 

Îmtr-un document intern al Primăriei Reghin, argumentativ pentru alocarea sumei, se menționează banii vor fi cheltuiți pentru delegațiile orașelor înfrățite, premierea elevilor care au obținut rezultate bune la concursuri și, desigur, pentru nelipisitul concert gratuit pentru popor (respectiv pentru promovarea evenimentului, scenotehnica, artiștii și, evident, masa de protocol).

 

Manifestarea, care se desfășoară în 30 noiembrie și 1 decembrie 2019, are loc în Parcul Central și începe, conform programului definitivat de Primărie, cu tradiționalele speech-uri, urmate de parada militară și de concerte (scena va fi amplasată în Piața Petru Maior, între parcuri, și la Casa de Cultură).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare