Cererea depusă la CJUE de Eugen Tomac a fost acceptată! Aderarea la Schengen, rezolvată în instanţă?

ADERARE. Europarlamentarul PMP Eugen Tomac relatează pe pagina sa de Facebook că acţiunea sa deschisă la CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene), împotriva Consiliului Uniunii Europene, după ce România nu a primit un vot favorabil pentru a intra în Schengen, a fost înregistrată.

Vom avea un proces prin care cerem anularea acestui abuz, românii merită să fie liberi în Europa şi vom obţine acest drept! Tomac vs Consiliul Uniunii Europene. Aşa cum am promis, voi informa în mod constant opinia publică cu privire la acţiunea iniţiată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene”, spune Eugen Tomac.

„Cererea depusă la CJUE a fost înregistrată şi vom avea un proces prin care cerem anularea acestui abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene. Românii merită să fie liberi în Europa şi vom obţine acest drept”, a transmis Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a vorbit, luni, 16 ianuarie 2022, în emisiunea Talk News de la Prima News TV despre şansele României de aderare la spaţiul Schengen. Acesta a declarat că în anul 2023 nu vom intra în Schengen și nici în 2024, pentru că nu avem nicio opţiune.

Eurodeputatul a mai arătat că dialogul politic va continua însă cunoscând mecanismele, îi este clar că nu vom intra în spaţiul Schengen în acest an, pentru că s-au împărţit rolurile bine, Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria, iar noi nu intrăm separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare