Prognoza meteo până la 31 martie. Când vom avea temperaturi de primăvară în România?

METEO. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo până la 31 martie. Valorile termice vor varia atât în nordul țării, cât și în sudul teritoriului României. Cantitățile de precipitații nu vor depăși limita specifică perioadei.
Pe întreg parcursul lunii martie vor fi oscilații de temperatură. Să nu uităm că iarna nu s-a terminat de mult.

În prima jumătate a lunii martie, vor fi înregistrate temperaturi un pic mai scăzute decât ar trebui să fie în mod normal în jumătatea de nord a țării. Mai cald va fi în jumătatea de sud. În ceea ce privește precipitațiile, va fi deficit, dar pe partea de nord-est și în zone din sud ar putea să fie și ușor excedent“, au comunicat reprezentanții ANM.

În a 2-a jumătate a lunii martie, deocamdată pare că va fi mai cald decât ar trebui în mod normal, iar cantitățile de precipitații ar putea să se încadreze în specificul perioadei, adică într-o săptămână să avem aproximativ 10-15 litri, în medie, în zona de munte, iar în zonele mai joase de relief sub 10 litri

În ultima săptămână a lunii martie 2023, media temperaturilor se va situa ușor peste specificul perioadei. Valori termice mai ridicate decât cele tipice sezonului se vor raporta pe întreg teritoriul țării, spun meteorologii. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval de timp, în toate regiunile României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare