Cererea mondială de petrol va atinge nivele record în 2023, ridicând din nou prețurile

ENERGIE. Conform raportului său pentru luna august referitor la piața globală a petrolului, Agenția Internațională a Energiei (IEA) afirmă că cererea mondială de petrol a atins o cifră record de 103 milioane de barili pe zi în luna iunie și se preconizează că un nou vârf va fi atins în luna august.

Cotația țițeiului a atins cea mai înaltă valoare din ultimele șase luni. Cererea globală de petrol este estimată să atingă un nivel record în 2023, susținută de un consum puternic în China și alte regiuni, ceea ce amenință să sporească și mai mult prețurile, a anunțat Agenția Internațională a Energiei (IEA) vineri. Această informație a fost transmisă de platforma Bloomberg și citată de Agerpres.

Cererea de petrol înregistrează cifre record, datorită călătoriilor de vară cu avionul, creșterii utilizării petrolului în producția de electricitate și intensificării activităților din industria petrochimică a Chinei, conform declarațiilor IEA.

Potrivit celor mai recente estimări ale IEA, cererea globală de petrol ar urma să înregistreze o creștere de 2,2 milioane de barili pe zi, în comparație cu 2022, atingând un nivel record de 102,2 milioane de barili pe zi în 2023.

În această săptămână, cotația țițeiului a atins cea mai înaltă valoare din ultimele șase luni, depășind pragul de 88 de dolari pe baril la Bursa de la Londra. Acest fenomen este rezultatul reluării consumului de carburanți după perioada pandemică și a reducerii producției de petrol, hotărâtă de alianța OPEC+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare