Cererea pentru vacanțe în străinătate a crescut cu 50% în ultima lună: insula Lesbos, noua destinație populară

VACANȚE. În ultima lună, Grupul Aerotravel a înregistrat o creștere semnificativă de aproximativ 50% a cererilor venite pe canalele online pentru vacanțe în străinătate, comparativ cu perioada anterioară a acestui an. Această tendință reflectă interesul crescut al turiștilor pentru sejururi care oferă un control mai precis al costurilor și un raport calitate-preț foarte bun, fără a renunța la confortul și plăcerea unei vacanțe reușite.

Cererea pentru vacanțe cu buget controlat
Turiștii sunt din ce în ce mai interesați de oferte speciale care permit o anticipare corectă a bugetului necesar pentru vacanță. Aceștia sunt atenți la toate aspectele financiare ale sejurului, de la costul unei mese la o tavernă sau restaurant, până la atracțiile turistice disponibile și tarifele pentru închirierea unei mașini. Deși tarifele pentru pachetele turistice la mare în afara țării au crescut cu 15% față de sezonul anterior, AeroVacanțe, parte din Grupul Aerotravel, continuă să ofere variante competitive.

Lesbos și Skiathos: destinații populare
Printre destinațiile atractive se numără insulele grecești Lesbos și Skiathos. Sejururile cu mic dejun la hoteluri de 4 stele sau la vile turistice în regim self-catering reprezintă alegeri ideale pentru cei cu buget mediu de vacanță.

„Românii își doresc în continuare să se bucure de cel puțin o vacanță pe vară, dar analizează mai atent costurile, dorind să aibă un control strict asupra acestora. Se orientează spre sejururi accesibile și, dacă este posibil, în destinații mai puțin aglomerate, care oferă toate ingredientele pentru o vacanță reușită”, a declarat Antonio Nițu, Director General al Grupului Aerotravel.

Insula Lesbos: o destinație atractivă și accesibilă
Pentru sezonul 2024, AeroVacanțe a introdus vacanțe cu zboruri charter în Lesbos, a treia insulă ca mărime din Grecia. Sejururile de 7 nopți cu zbor charter, transferuri și asistență turistică pornesc de la 289 euro de persoană la vilă fără masă, respectiv 599 euro de persoană la hotel de 4 stele cu mic dejun inclus.

Costurile în destinație sunt adesea mai mici decât în România. O masă de prânz la o tavernă costă între 7 și 12 euro, iar tarifele pentru închirierea unei mașini încep de la 29 euro pe zi. Lesbos oferă o varietate de atracții turistice, inclusiv Muzeul de Istorie Naturală a Pădurii Pietrificate și Muzeul Ouzo. Zborurile charter din București către Lesbos sunt operate de compania TAROM și durează o oră și 20 de minute.

Diversificarea portofoliului de destinații
„Pentru sezonul din acest an operăm 14 zboruri charter către insula Lesbos din București. Ne propunem să diversificăm portofoliul de destinații pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru destinații noi, neatinse de turismul de masă, care oferă o vacanță excelentă la un tarif accesibil”, a explicat Antonio Nițu.

Insula Lesbos este apreciată de cuplurile care doresc să evadeze din rutina zilnică și să se relaxeze pe plaje neaglomerate, savurând mâncăruri din ingrediente locale proaspete.

Creșterea cererii pentru vacanțe în străinătate reflectă dorința românilor de a se bucura de sejururi accesibile, dar de calitate, în destinații mai puțin cunoscute și aglomerate. AeroVacanțe, parte din Grupul Aerotravel, continuă să ofere pachete turistice atractive, adaptate nevoilor și preferințelor turiștilor români, consolidându-și astfel poziția pe piața turismului extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare