CERTITUDINE – ALDE și Pro România fuzionează, noul partid se va numi Pro România Social Liberal: în Mureș, copreședinți vor fi Traian Bendorfean și Călin Buzgău

FUZIUNE PENTRU LOCURI ÎN PARLAMENT. A fost decisă fuzionarea partidelor Pro România (controlat de Victor Ponta) și ALDE (controlat de Călin Popescu Tăriceanu). Noul partid se va numi Pro România Social Liberal, a fost descris ca având o doctrină de centru, de factura social-liberală, și fuziunea va fi înregistrată înainte de alegerile parlamentare, pentru ca în 6 decembrie să candideze pe aceeași listă de candidați.

 

La nivel național, liderul noului partid va fi Victor Ponta, iar Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, având în coordonare mai multe structuri ale Pro România Social Liberal.

 

Filialele din teritoriu vor avea în fază inițială conduceri bicefale, adică doi co-președinți, care vor fi liderii locali ai ALDE și Pro România. În cazul Pro România Social Liberal – filiala Mureș, co-președinți vor fi Traian Bendorfean (ALDE) și Adrian Călin Buzgău (Pro România).

 

Cumva-cumva, Claudiu Maior, care a plecat din ALDE, s-a reîntors la matcă (adică de unde a plecat – nu c-ar fi plecat departe, că n-avea cum, din cauza defectării trambulinei Dorin Florea de pe care s-a autopropulsat de atâția ani încoace).

 

Pe listele de parlamentari ai Pro România Social Liberal, raportul de candidați va fi 60% Pro România, 40% ALDE. La București, Victor Ponta va fi pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputatilor, iar Călin Popescu Tăriceanu va fi pe locul 1 pe lista pentru Senat. Conform calculelor celor doi lideri ai noului partid (în care Ponta e “mai lider” decât Tăriceanu), noul partid poate obține 12 senatori și 28 de deputați (adică 40 de parlamentari la nivel național).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare