Cetățenii români pot călători în Turcia cu cartea de identitate / Román állampolgárok is személyi igazolvánnyal utazhatnak Törökországba

TURISM. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat marți un decret care permite cetățenilor români care călătoresc în Turcia în scop turistic să intre în țară cu o carte de identitate. Potrivit decretului prezidențial, publicat în Monitorul Oficial al Turciei, cetățenii români care călătoresc în Turcia în scop turistic sau în tranzit sunt scutiți de obligația de a deține viză dacă șederea lor nu depășește 90 de zile.

Pentru cetățenii maghiari, această facilitate este deja în vigoare din noiembrie 2022. Cetățenii maghiari care dețin o carte de identitate pot sta fără viză în Turcia în scop turistic pentru maximum 90 de zile pe o perioadă de 180 de zile. Anterior, ungurii nu aveau nevoie de viză pentru a intra în Turcia în scop turistic, dar nu aveau voie să intre în țară fără pașaport.

Premierul român Marcel Ciolacu se află marți într-o vizită oficială la Ankara, la invitația lui Recep Tayyip Erdogan. Noul regulament a fost anunțat de agenția de presă Agerpres.


TURIZMUS. Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden aláírt egy rendeletet, amely szerint a turisztikai célból Törökországba utazó román állampolgárok személyi igazolvánnyal is beléphetnek az országba. A törökországi hivatalos közlönyben közzétett elnöki rendelet értelmében a turisztikai céllal Törökországba utazó vagy átutazóban levő román állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól, amennyiben tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot.

A magyar állampolgárok számára ez a könnyítés már 2022 novembere óta érvényes. A személyi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok egy 180 napos perióduson belül legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen Törökországban turisztikai céllal. Korábban a magyaroknak sem kellett vízum turisztikai célú beutazáshoz, de útlevél nélkül nem léphettek be az országba.

Marcel Ciolacu román kormányfő kedden Recep Tayyip Erdogan meghívására Ankarában tartózkodik hivatalos látogatáson. Az új rendelkezést az Agerpres hírügynökség jelentette be.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare