Chitara din lemn care poate cânta singură – o realizare inovatoare a fabricii Hora din Reghin

MUZICĂ. Inovația tehnologică se întâlnește cu pasiunea pentru muzică într-un proiect ambițios dezvoltat de fabrica de instrumente muzicale Hora din Reghin. În colaborare cu un grup de pasionați de electronică din București, aceștia au creat o chitară de lemn specială, capabilă să cânte singură și să imite alte instrumente muzicale, cum ar fi pianul sau tobele, datorită instalării unui software inteligent.

Această chitară inovatoare este echipată cu boxe interne care detectează vibrațiile coardelor și le transformă în sunete, care sunt ulterior procesate prin cele 12 efecte din software-ul instalat, redând sunetul printr-un difuzor. Pe lângă aceste caracteristici impresionante, instrumentul poate fi conectat și prin Bluetooth, funcționând astfel ca o boxă portabilă, și permite înregistrarea a până la patru straturi de muzică.

Nicolae Bâzgan, directorul general al Hora Reghin, a dezvăluit că această inovație este rezultatul unei colaborări cu un grup de pasionați de IT din București, care sunt, de asemenea, iubitori de muzică. Ideea acestei chitare revoluționare îi aparține inginerului Radu Doru Alexandru, care a dezvoltat software-ul special pentru acest instrument, împreună cu soția și prietenii săi. Proiectul a durat doi ani de zile și a culminat cu crearea unui prototip funcțional.

Este un instrument nou, rod al unei colaborări a noastre cu nişte IT-işti din Bucureşti, iubitori de muzică. Avem în construcţie o serie zero de 10 bucăţi cu o electronică proiectată în Franţa, executată în Hong Kong şi care uimeşte publicul prin posibilităţile pe care le are. (…) Noua chitară va fi lansată pe piaţă în decembrie şi va costa aproximativ 750 euro”, a declarat presei directorul general al Hora Reghin, inginerul Nicolae Bâzgan.

Chitara este acum pregătită să fie lansată pe piață în decembrie, cu un preț estimat de aproximativ 750 de euro. Această inovație deschide noi orizonturi în lumea muzicii și vine cu beneficii semnificative pentru chitariștii pasionați, eliminând nevoia de amplificatoare și cabluri complicate și oferind versatilitate și funcționalități deosebite.

Această chitară inteligentă reprezintă un pas important în tehnologia instrumentelor muzicale și demonstrează cât de mult poate contribui inovația tehnică la îmbunătățirea experienței muzicale pentru artiști și public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare