Cinci motive cheie în arta lui Pierre-Auguste Renoir 5.Natura morta și picturile de peisaj

ARTĂ. La fel ca majoritatea impresioniștilor, Renoir a pictat picturi fine și colorate de natură moartă și de peisaj. Pentru Renoir, natura moartă era un mod de a încerca lucruri noi. El a spus despre aceste lucrări: „Când pictez flori, mă simt liber să încerc tonuri și valori și să-mi fac mai puține griji cu privire la distrugerea pânzei. … Nu aș face asta cu o pictură de figuri, deoarece acolo mi-ar păsa să distrug lucrarea.”
Este greu de știut dacă Renoir nu a apreciat în mod deosebit picturile cu flori, dacă da, a realizat un număr surprinzător de ele sau pur și simplu și-a dat seama că era mult mai ușor să o ia de la capăt atunci când nu era implicat un model uman. Aranjamentele de natură moartă ale lui Renoir au inclus fructe și flori, de obicei în aranjamente simple, dar armonioase, precum cele preluate mai târziu de Cezanne și Van Gogh.

Cu toate că multe dintre cele mai mari lucrări ale sale implică natura, pictura peisajului nu a constituit o parte majoră a operei lui Renoir, cel puțin nu în comparație cu alți impresioniști precum Monet. Cu toate acestea, a pictat peisaje de dragul lor, atât în Franța natală, cât și în călătoriile sale în locuri precum Italia și Insulele Britanice. Mai frecvent, el a inclus elemente de peisaj în spatele și în jurul subiectului său figurativ.

Lucrările în aer liber joacă un rol important în picturile cheie ale lui Renoir, cum ar fi Marii scălătoare și Prânzul petrecerii cu barca. Chiar și atunci când iarba și copacii înșiși nu au apariții principale, iluminatul natural este adesea un actor cheie în picturile sale. Fără figurile umane de care Renoir era atât de îndrăgostit, picturile de peisaj au rămas cele mai pur impresioniste lucrări ale lui Renoir. Deși nu sunt la fel de cunoscute precum scenele sale figurative sau chiar picturile cu natură moartă, peisajele sale sunt încă minunate și merită văzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare