Cinci spectacole în finala Festivalului DbutanT din Sfântu Gheorghe

EVENIMENT. Teatrul Andrei Mureşanu (TAM) din Sfântu Gheorghe și Teatrul de Stat din Constanța (TSC), organizatorii celei de-a opta ediții a Festivalului DbutanT, au dezvăluit marți lista celor cinci spectacole selectate pentru finala competiției din acest an, dedicată debutului coregrafic.

Festivalul-concurs DbutanT se va desfășura în perioada 3-6 octombrie, cuprinzând atât evenimente la Sfântu Gheorghe, cât și la Constanța.

Conform regulamentului, la concurs au putut participa coregrafi care au absolvit studiile în anii 2021, 2022 sau 2023. Din cele 19 spectacole înscrise, au fost alese cinci producții remarcabile, și anume:

Sergiu Diță – “MANual”
Alice Veliche – “Red Line”
Andreea Vălean – “Nexus”
Ioana Silvana Neda – “Frida Kahlo”
Anca Stoica – “Pe aici se evadează”
Cele cinci spectacole finaliste vor fi puse în scenă în intervalul 16-21 octombrie la Teatrul Andrei Mureşanu, unde va avea loc și ceremonia de premiere.

Participanții și pasionații de artă sunt așteptați la Sfântu Gheorghe începând cu 15 octombrie, când se va deschide oficial festivalul cu un spectacol special oferit de Studio M.

Festivalul-concurs DbutanT beneficiază de finanțare din partea AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și Consiliul Județean Covasna, sprijinind astfel noua generație de coregrafi și promovând dezvoltarea artei coregrafice în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare