Ciolacu exprimă apreciere pentru Grindeanu: “O viziune de ansamblu notabilă. Am atins o absorbție de peste 93%”

INFRASTRUCTURĂ. Marcel Ciolacu subliniază importanța infrastructurii și absorbția de fonduri europene în acest sector.

Sunt bani. Sunt și bani europeni, sunt și bani de la bugetul statului, rămân sume necheltuite și din exercițiul financiar trecut”, a mai spus acesta.„Sunt foarte mulțumit de Ministerul Transporturilor, de ritmul pe care ministrul Sorin Grindeanu îl impune în acest moment la infrastructura mare, și sunt foarte mulțumit că sunt împreună cu Sorin și vedem, în sfârșit, că Moldova va avea o autostradă”.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, în urma vizitei de lucru la loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești-Buzău (A7), că prioritatea Guvernului este infrastructura majoră, care are un impact semnificativ asupra economiei. Acesta a menționat că, pentru prima dată, România a atins un nivel de absorbție a fondurilor europene de peste 93% în sectorul infrastructurii. Premierul a evidențiat necesitatea coordonării pentru finalizarea proiectelor majore, cum ar fi Autostrada Moldovei și Centura Bucureștiului, subliniind importanța conexiunilor coherente în trafic.

Ciolacu a apreciat eforturile depuse la Ministerul Transporturilor și implicarea ministrului Sorin Grindeanu în dezvoltarea infrastructurii. El a subliniat că următoarea prioritate a Guvernului rămâne dezvoltarea infrastructurii mari și a menționat necesitatea construirii autostrăzilor în Moldova, conectarea sudului țării la Constanța și finalizarea Centurii Bucureștiului. Premierul a subliniat că există fonduri europene și resurse financiare la dispoziție și a exprimat speranța că absorbția acestor fonduri va crește în continuare. Grindeanu a confirmat că există resurse financiare suficiente și că se așteaptă să crească ritmul lucrărilor pe șantiere în luna următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare