Circulația pe noul pod suspendat peste Dunăre de la Brăila permisă cu prilejul minivacanţei de Sfânta Maria

TRAFIC. irculația pe noul pod suspendat peste Dunăre de la Brăila va cunoaște o excepțională deschidere în perioada următoare, cu ocazia minivacanței de Sfânta Maria. Această inițiativă vine să faciliteze accesul și mobilitatea în zonă într-un moment de sărbătoare și relaxare pentru mulți români.

În ziua de marți, 15 august, și până miercuri la ora 21:00, podul va fi deschis circulației fără restricțiile care se aplică de obicei pe timpul nopții. În mod normal, în timpul nopții, se efectuează operațiunile de demontare a macaralelor utilizate în construcția podului, ceea ce determină închiderea temporară a traficului.

În ciuda acestor eforturi de a asigura accesul neîngrădit, au apărut recent denivelări pe rampele de acces ale podului, un fenomen cu atât mai surprinzător cu cât inaugurarea acestuia a avut loc cu doar o lună în urmă. Autoritățile au identificat ca principal factor de influență nerespectarea restricțiilor de tonaj și supracompunerea autovehiculelor, care provoacă o deteriorare accelerată a suprafeței de rulare.

Ministrul Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu, a subliniat că aceste probleme sunt în atenția sa și că lucrarea se află în perioada de garanție. Orice deficiențe sau probleme constatate vor fi remediate de către constructorul responsabil, pentru a asigura calitatea și durabilitatea acestui important element de infrastructură.

În concluzie, deschiderea circulației pe podul suspendat de la Brăila cu ocazia minivacanței de Sfânta Maria reprezintă o măsură binevenită pentru mobilitatea cetățenilor. În același timp, autoritățile sunt hotărâte să rezolve rapid orice deficiențe apărute, astfel încât acest obiectiv de infrastructură să ofere condiții de circulație sigure și eficiente pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare