Ciucă: Rămânem cu TVA 5% la cărți și manuale școlare, dar nu am discutat despre festivaluri – măsurile fiscale explicitează situația

ANUNȚ. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că noile măsuri fiscale ar trebui adoptate până cel târziu jumătatea lunii august. Deciziile convenite în coaliție cu privire la reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar urmează să fie transpuse tehnic de ministerele de linie. Ciucă a menționat că instituțiile care își dedublează atribuțiile vor fi comasate, simplificând astfel actul de decizie și îmbunătățind funcționarea.

Însă, liderul PNL a precizat că în coaliție nu s-au discutat în detaliu despre excepțiile fiscale, cum ar fi TVA, impozitul pe dividende sau impozitul pentru proprietățile cu valoare mai mare de 500.000 de euro. Cu toate acestea, Ciucă a subliniat că TVA pentru cărți și manuale școlare va rămâne la 5%, fără modificări. El a adăugat că aceasta va fi singura excepție discutată, iar subiectul festivalurilor nu a fost abordat în discuții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare