Claire Schalenbourg, BRD Groupe Societe Generale: “România este cea mai bună țară din Europa în ceea ce privește egalitatea de gen”

INCLUSIUNE. “Suntem profund convinși că echipele diverse și echipele mixte sunt mai creative, mai inovatoare decât echipele tradiționale. La BRD, avem un barometru anual al angajaților pentru a verifica opiniile angajaților noștri cu privire la diversitate și incluziune. Avem o rată de incluziune foarte bună în România, un scor de 8,5 din 10 la mediu incluziv.
Avem traininguri obligatorii și neobligatorii pentru oamenii noștri privind incluziunea, discriminarea, buna conduită. Există multe module și nu trebuie să creați totul de la zero. Am făcut multă conștientizare prin traininguri și dezvoltăm, de asemenea, o călătorie pentru lideri. Avem un capitol complet despre diversitate în această călătorie pentru lideri, pentru că este foarte important ca managerii să înțeleagă beneficiile diversității
“, a declarat Claire Schalenbourg, director executiv HR, BRD Groupe Societe Generale, în cadrul conferinței Belonging at Work, organizată de The Diplomat-Bucharest.

Vorbim adesea despre diversitatea de gen. Aceasta este cea mai ușor de abordat uneori și luăm măsuri pentru a reduce diferențele salariale între femei și bărbați. România este cea mai bună țară din Europa în ceea ce privește egalitatea de gen, așa că îmi face munca mai ușoară. Avem ca obiectiv egalitatea totală de remunerare între femei și bărbați până în 2025, ceea ce este realizabil cu anumite resurse.
Grupul Societe Generale are ambiția de a avea 30% femei în poziții de top management. În România depășim acest procent, pentru că România este una dintre cele mai bune țări în ceea ce privește egalitatea.
Insistăm să creăm trasee de carieră bazate pe competențe, deci nu numim manageri pentru că sunt femei. Avem un model bazat pe competențe pentru a numi oameni în aceste poziții, cu un proces echitabil pentru toți candidații
.”

Înregistrarea integrală a conferinței: https://www.youtube.com/watch?v=Li9sNvPk-dU&t=8398s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare