Classic Unlimited: muzica clasică revine în locuri inedite

MUZICĂ. Classic Unlimited, turneul național de pian care aduce muzica clasică mai aproape de oameni, se află la a șaptea ediție și continuă cu două concerte speciale în locații inedite: Colonia Pictorilor din Baia Mare și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației.

Repertoriu Classic Unlimited 2023:

1. Intermezzo – Johannes Brahms
2. Pavana – George Enescu
3. Pisica și Șoarecele – Aaron Copland
4. Impromptu Op. 142, nr. 2 – Franz Schubert
5. Rhapsody in Blue – George Gershwin
6. Fifths and Drifts – Șerban Marcu
7. Jazz Turbulence – Cristian Bence-Muk
8. Midnight Chorale and Toccata – Ciprian Gabriel Pop

Turneul a început pe 1 octombrie la Reșița și a continuat în Roșia Montană, Petrila și alte locuri speciale. Evenimentele sunt gratuite, cu acces pe bază de rezervare online pe site-ul classicunlimited.ro.

Colonia Pictorilor din Baia Mare, cu o istorie bogată în artă, se deschide pentru prima dată pentru Classic Unlimited și se transformă într-o sală de concert pentru o seară.

A doua locație specială este Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației, un complex care amintește de tragicele evenimente ale regimului comunist și care promite o experiență muzicală memorabilă într-un cadru încărcat de istorie.

Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin din Germania și aduce muzica clasică în locuri neconvenționale, pentru a o face mai accesibilă publicului larg. Pianistul Bogdan Vaida, inițiatorul proiectului, a susținut peste 100 de concerte în cele mai neașteptate locuri din România, Germania și Elveția într-o încercare de a duce muzica mai aproape de oameni.

Acest turneu unic aduce muzica clasică la o altă dimensiune și oferă ocazia publicului să se bucure de aceasta într-un mod inedit și inspirațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare