CLAUZĂ – ONG-ul care gestionează azilul pentru câinii fără stăpân din Reghin prelungește asocierea cu Primăria cu o condiție

0
193
Foto: Adăpostul de câini Reghin

CÂINI FĂRĂ STĂPÂN. Contractul de administrare al adăpostului pentru câinii fără stăpân din Reghin, dintre municipalitate și Fundația Fiducia, va continua și în 2020, un contract în acest sens urmând să fie aprobat în această lună de forul deliberativ al orașului.

 

Prelungirea contractului de asociere pentru încă un an are prevăzută obligația administrației orașului de a asigura finanțarea necesară pentru cantitatea de hrană necesară câinilor din adăpost. În cazul în care suma (estimată la 108.040 lei – conform proiectului -, similară cu cea de anul trecut), nu va fi inclusă în bugetul anual, contractul se reziliază de drept.

 

Practic, ONG-ul condus de Lidia Maier pune condiția minimă pentru a continua să administreze adăpostul în care sunt cazați cei aproximativ 300 de câini fără stăpân din Reghin: să li se asigure banii pentru achiziția a 54.750 de kilograme de hrană, adică o medie zilnică de 0,5 kilograme de hrană/câine (în proiectul de hotărâre cantitatea de hrană este cu ceva mică, respectiv 54.020 de kilograme/an).

 

Fundația Fiducia colaborează cu municipalitatea în administrarea câinilor fără stăpân din Reghin din anul 2007. În afara hrănirii câinilor din adăpost, Fundația trebuie să asigure sterilizarea și asistența medicală, precum și să promoveze adopția acestora. Azilul pentru câinii fără stăpân ai municipiului Reghin se află pe strada Gării.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ