Foto: Adăpostul de câini Reghin

CLAUZĂ – ONG-ul care gestionează azilul pentru câinii fără stăpân din Reghin prelungește asocierea cu Primăria cu o condiție

CÂINI FĂRĂ STĂPÂN. Contractul de administrare al adăpostului pentru câinii fără stăpân din Reghin, dintre municipalitate și Fundația Fiducia, va continua și în 2020, un contract în acest sens urmând să fie aprobat în această lună de forul deliberativ al orașului.

 

Prelungirea contractului de asociere pentru încă un an are prevăzută obligația administrației orașului de a asigura finanțarea necesară pentru cantitatea de hrană necesară câinilor din adăpost. În cazul în care suma (estimată la 108.040 lei – conform proiectului -, similară cu cea de anul trecut), nu va fi inclusă în bugetul anual, contractul se reziliază de drept.

 

Practic, ONG-ul condus de Lidia Maier pune condiția minimă pentru a continua să administreze adăpostul în care sunt cazați cei aproximativ 300 de câini fără stăpân din Reghin: să li se asigure banii pentru achiziția a 54.750 de kilograme de hrană, adică o medie zilnică de 0,5 kilograme de hrană/câine (în proiectul de hotărâre cantitatea de hrană este cu ceva mică, respectiv 54.020 de kilograme/an).

 

Fundația Fiducia colaborează cu municipalitatea în administrarea câinilor fără stăpân din Reghin din anul 2007. În afara hrănirii câinilor din adăpost, Fundația trebuie să asigure sterilizarea și asistența medicală, precum și să promoveze adopția acestora. Azilul pentru câinii fără stăpân ai municipiului Reghin se află pe strada Gării.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare