Cluj – licitație pentru un centru de excelență pentru transplant de 95 de milioane de euro

MEDICINĂ. Consiliul Județean Cluj a lansat recent o licitație de 466 de milioane de lei (94,6 milioane de euro) pentru construirea unui nou spital care va funcționa ca centru de excelență pentru transplant. Proiectul este inclus în Facilitatea națională de redresare și reziliență (PNRR) susținută de UE.
 
Construcția spitalului va dura trei ani odată cu acordarea licitației și se va întinde pe 42.000 de metri pătrați pe un teren în apropierea Spitalului Clinic de Pneumologie „Leon Daniello”.
 
Odată finalizat, noul spital va avea 280 de paturi repartizate în mai multe secții. De asemenea, va avea patru niveluri sub sol, un parter și cinci etaje superioare. Centrul clădirii va fi sala de operație, care va grupa 12 săli de operație într-un circuit închis.
 
Spitalul va avea și un heliport, care va permite pacienților să ajungă în caz de urgență din toată zona Cluj-Napoca.
Proiectul este inclus în Planul Regional de Politici de Sănătate 2021 – 2027 Regiunea Nord-Vest, aprobat de Ministerul Sănătății în 2020.
 
Recent a fost lansată și licitația pentru un alt spital, situat în Oradea.
Spitalul în cauză va fi specializat în boli infecțioase și plămâni, iar construirea va dura și trei ani. Proiectul este evaluat la 80 de milioane de euro și va avea peste 300 de paturi.
 
Luna trecută, Ministerul Sănătății a promis că va construi și dota 25 de spitale sau secții noi până în 2026 prin PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare