Coaliția de guvernare din România are șanse să supraviețuiască alegerilor generale din 2024

GUVERNARE. Cu aproape doi ani înainte de alegerile generale așteptate în decembrie 2024, coaliția de guvernare din România, forjată în mod neașteptat de președintele Klaus Iohannis, se dovedește indestructibilă și, dacă va reuși să depășească cu succes procedura de rotație a mandatelor în această primăvară, ar putea obține cu siguranță încă un mandat de patru ani, deoarece electoratul pare mulțumit de aranjamentul considerat inițial inacceptabil.

Jumătate dintre alegătorii care susțin Partidul Național Liberal (PNL) în România sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de varianta încheierii unei alianțe electorale cu social-democrații în perspectiva alegerilor generale din 2024, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research pentru Partidul Liberal, citat de News.ro.

De cealaltă parte, ponderea electoratului social-democrat mulțumit de înțelegerea partidului lor cu PNL este chiar mai mare (60%), ceea ce se explică prin rolul de lider al social-democraților în coaliție.

Însă, în mod notabil totuși, sondajul contabilizează doar opiniile alegătorilor pe deplin hotărâți să participe la vot (10 pe o scară de la 1 la 10), în timp ce alegătorii dezamăgiți de alianța cu partidul lor sunt mai probabil înclinați să meargă din nou la secția de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare