Coaliția de guvernare din România numește un nou ministru al apărării

POLITICĂ. Angel Tîlvăr, un deputat cu o experiență politică relativ redusă și fără expunere la nivel executiv, a fost propus de Partidul Social Democrat (PSD) și acceptat de președintele Klaus Iohannis ca nou ministru al apărării al României. Predecesorul său, Vasile Dîncu, a demisionat în urma unor comentarii controversate despre Ucraina.

Deși nu era deosebit de potrivit pentru această funcție, Dîncu provenea din segmentele superioare ale elitei PSD, spre deosebire de Tîlvăr – care și-a câștigat locul în Parlament prin implicarea în politică la nivel local (județul Vrancea).

Anterior, PSD a semnalat că ar schimba cu plăcere locul lui Dîncu cu un alt minister, de preferință cel al Energiei, cu partenerii de guvernare – Partidul Național Liberal (PNL).
La refuzul acestora, au venit cu nominalizarea lui Tîlvăr – care pare astfel o opțiune capabilă să le permită premierului Nicolae Ciucă (cu o carieră militară în spate) și președintelui Klaus Iohannis să ia deciziile importante fără ingerințe.

O altă opțiune a fost europarlamentarul Mihai Tudose, care ar fi “optat pentru a-și duce la bun sfârșit mandatul de membru al Parlamentului European”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare