Comemorarea Sfintei Mucenițe Evdochia în ziua de 1 martie 2024

SĂRBĂTOARE. Vineri, 1 martie 2024, românii prăznuiesc viața și moștenirea spirituală a Sfintei Mucenițe Evdochia, o sfântă cu care mulți dintre ei sunt mai puțin familiarizați.

Sfânta Muceniță Evdochia a fost originară din Heliopolis, Liban (Frigia), și a trăit în timpul împăratului Traian. Ea a petrecut o bună parte din viața sa în desfrânare, acumulând o avere considerabilă. Totuși, schimbarea sa s-a produs datorită influenței monahului Gherman și a conversațiilor duhovnicești pe care cei doi le-au avut.

După ce a dialogat cu monahul Gherman, Sfânta Muceniță Evdochia a fost botezată de către Teodor, episcopul cetății. Sub impulsul acestui eveniment, ea și-a împărțit averea săracilor și s-a dedicat vieții monahale.

Nu a trecut mult timp până când comunitatea locală a cerut-o stareță, iar pentru profunda ei pocăință, Dumnezeu i-a dăruit darul învierii morților. Potrivit sursei menționate, Sfânta Muceniță Evdochia a suferit moarte mucenicească în timpul persecuției din vremea lui Vincențiu, conducătorul cetății Heliopolis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare