Compania-mamă a Euroins, Eurohold Bulgaria, vine cu un mesaj care îi vizează pe toți cei care au polițe RCA încheiate cu compania.

ASIGURĂRI. Eurohold, compania-mamă a Euroins, susține că plățile tuturor daunelor vor fi reluate, în locul Fondului de Garantare (FGA), dacă Autoritatea de Supraveghere Financiară va renunța la revocarea licenței.

La două săptămâni de la revocarea abuzivă a licenţei Euroins Romania, piaţa asigurărilor auto obligatorii este într-o confuzie totală din cauza deciziilor fără suport economic care au provocat deja creşterea valorii primelor de asigurare RCA. Preţuri de referinţă mult mărite, două tentative de plafonare a preţurilor eşuate, critici din partea societăţilor de asigurare şi a brokerilor, blocarea reparaţiilor pentru mii de clienţi şi perspectiva pierderii locurilor de muncă pentru mii de salariaţi din industria asigurărilor sunt doar cele mai evidente consecinţe ale deciziei abuzive a ASF”, se menţionează în comunicat.

Autorităţile române nu au explicat încă de ce trebuie contribuabilul român să plătească pentru ambiţia ASF de a distruge o societate de asigurări puternică şi care a plătit în 2022 daune în valoare totală de peste 1,6 miliarde lei, din care 1 miliard a provenit de la reasigurători.
Euroins Romania este susţinută de un acţionar cu active nete în valoare de 3 miliarde de euro
”, a declarat Asen Hristov, preşedintele Consiliului de Administraţie Eurohold Bulgaria AD.

Reamintim că, încă din 17 februarie 2023, Eurohold Bulgaria AD a făcut publice principalele clauze ale acordului de reasigurare dintre Euroins România şi EIG Re şi a transmis un mesaj oficial pe această temă către toate publicaţiile din România. Acest lucru ar putea fi uşor verificat pe site-ul companiei, unde a fost încărcat conţinut detaliat pe acest subiect. După cum am informat deja pe 17 februarie, acordurile de reasigurare, semnate de Euroins România, acoperă 97% din toate daunele (plăţile) din portofoliul companiei, nu doar pentru 2022, ci şi pentru întreg anul 2023”, se mai precizează în comunicat.

Pentru anul în curs, EIG Re acoperă 87% din plăţile pe daune ale asigurătorului român, iar Allianz – încă 10% dintre acestea. Reamintim că riscul, care fusese transferat de la Euroins România către EIG Re, a fost cedat unor reasigurători de top din Europa.
În acest fel, asigurătorul român trebuie să acopere doar 3% din plăţile pe daune care ar urma să apară în 2023. În acelaşi timp, chiar şi activele disponibile în prezent ale Euroins România sunt peste 270 de milioane de lei, cu mult mai mult decât acest 3% din plăţile pentru daune pe care societatea trebuie să le acopere
” se mai spune în document.

Totodată, asigurătorul menţionează că, doar pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 17 martie 2023, peste 450 de milioane de lei au fost plătite către Euroins România în cadrul acestor contracte de reasigurare.

Reprezentanţii Eurohold Bulgaria subliniază că, din 17 martie, când ASF a retras licenţa Euroins România şi a solicitat falimentul acesteia, societatea acoperă toate cerinţele de reglementare şi de capital, este suficient de solvabilă şi nu se putea vorbi de vreun faliment.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, şi este listat la Bursele de Valori din Bulgaria şi respectiv Varşovia. Eurohold deţine Euroins Insurance Group AD (EIG) care oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 11 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi.

Eurohold este proprietarul Electrohold, un grup energetic din Bulgaria, cu o cotă de 40% în distribuţia de energie. Electrohold are 3000 de angajaţi şi deserveşte peste 3 milioane de consumatori din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare