Compania Nokian Tyres PLC va investi în România 650 de milioane de euro – Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon

INVESTIȚIE. Prima fabrică de cauciucuri cu emisii zero de dioxid de carbon, care va fi construită la Oradea, va produce anual 6 milioane de cauciucuri și va genera aproximativ 500 de locuri de muncă. Compania Nokian Tyres PLC este cea care va investi în România 650 de milioane de euro pentru această fabrică.

Decizia finală, luată în urma analizării mai multor locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri.

În cadrul întâlnirii recente cu reprezentanții companiei Companiei Nokian Tyres PLC, la Palatul Victoria, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a salutat decizia acestei noi fabrici.

În cadrul întâlnirii, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut ocazia de a prezenta oportunitățile pe care Guvernul României le poate genera pentru investitorii străini, inclusiv din perspectiva celor care urmăresc relocarea afacerilor din regiune: “Așa cum am anunțat public, Guvernul este deschis către investiții, atât prin bugetul național fără precedent alocat în acest sens, cât și prin sprijinirea și încurajarea deciziilor de a dezvolta noi afaceri în țara noastră. În acest sens, colaborarea cu autoritățile locale, dar și disponibilitatea de a stimula acest gen de decizii prin instrumente de sprijin guvernamental reprezintă calea către dezvoltare economică susținută. Am încredere că investițiile străine din România, care au crescut deja cu peste 46 la sută în primele luni ale acestui an, depășind cota de 6,4 miliarde euro, vor beneficia de o nouă dinamică, prin operaționalizarea Agenției de Investiții și Comerț Exterior”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare