Compania Transavia din Alba-Iulia a lansat proiectul denumit “Autentic Românesc”

AGRICULTURĂ. Compania Transavia din Alba-Iulia a lansat proiectul denumit “Autentic Românesc”, având ca scop promovarea și susținerea produselor locale. La acest demers s-au alăturat doi parteneri care s-au angajat să contribuie la crearea și promovarea noilor creații culinare în mediul digital. Acești parteneri sunt implicați atât în procesul de dezvoltare, cât și în promovarea ulterioară a produselor culinare realizate în cadrul proiectului. Inițiativa se concentrează pe sortimentele Fragedo, îmbogățite cu ingrediente furnizate de compania producătoare de lactate Artesana și de producătorul Aurum Noble Honey, care oferă miere pură românească și produse derivate din miere, toate realizate exclusiv din ingrediente naturale.

Alina Donici, Managing Partner la Artesana, a exprimat entuziasmul și bucuria companiei de a se alătura acestui program, subliniind că acesta se aliniază cu valorile și obiectivele lor de a sprijini afacerile autohtone, de a promova brandurile românești și gastronomia națională, utilizând ingrediente de calitate obținute în mod sustenabil.

Primul rezultat al acestei colaborări este o salată de tip mix oriental cu piept de pui Fragedo și dressing de iaurt natural. Pentru finalul verii din 2023, a fost aleasă o salată ca prim preparat în cadrul proiectului, aceasta combinând pieptul de pui de la Transavia și iaurtul Artesana.

Chef-ul Marcian Vodnar a explicat alegerea acestui preparat pentru sezonul cald, evidențiind prospețimea și ușurința în preparare. El a subliniat că acest preparat este potrivit pentru o masă ușoară de prânz sau cină în zilele călduroase, adresându-se și celor mai exigenți consumatori.

Inițiativa Transavia reprezintă o manifestare a strategiei eficiente de promovare a produselor lor, în conformitate cu cerințele și tendințele pieței.

Linda Willy, reprezentanta companiei Transavia, a adăugat că acest demers reprezintă o oportunitate de unire a forțelor mărcilor românești pentru a inspira publicul. Prin oferirea de produse de înaltă calitate, provenite din România, se urmărește creșterea preferințelor pentru produsele autohtone, contribuind la dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă și menținerea tradițiilor.

În prezent, Transavia operează cu peste 2300 de angajați, având activități în peste 400 de hale și 29 de ferme pentru creșterea păsărilor. Compania are și o fabrică pentru producția de furaje combinate, 3 abatoare moderne și o unitate de procesare a cărnii.

Fermele Transavia sunt distribuite în 8 județe din România: Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin, unde produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

Aproximativ 30% din producția anuală a companiei este destinată piețelor externe, în mai multe țări europene, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, Franța, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania, Croația, Republica Cehă, Italia și unele țări africane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare