Companii turcești concurează pentru construirea metroului din Cluj-Napoca

METROU. Cele două oferte depuse de firmele de construcții interesate să construiască prima linie (linia 1) a rețelei de metrou din Cluj-Napoca, provin de la asocieri conduse de companii turcești.

Linia 1 din proiectul metroului din Cluj-Napoca este o linie de metrou ușor de 21,03 km, cu 19 stații de metrou și un depou suprateran.

Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri europene nerambursabile și rambursabile, precum Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) 2021 – 2027 și Programul Operațional Transport (POT) 2021 – 2027. Durata preconizată a lucrărilor este de 8 ani.

Pe 28 octombrie au fost deschise ofertele pentru licitația în valoare de peste 9 mld. lei (1,8 mld. euro), potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Licitația a fost deblocată după ce fusese suspendată pentru actualizarea valorii contractului. Astfel, valoarea estimată a crescut de la 6,665 mld. lei fără TVA la 9,064 mld. lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare