Companiile românești investesc mai mult în energia solară

ENERGIE. Agenția Internațională a Energiei prevede că, în prima jumătate a anului 2025, producția de energie solară va depăși energia pe bază de cărbune, iar China va continua să domine producția de panouri și echipamente solare.

Cererea de sisteme solare a crescut recent în mod semnificativ în cadrul categoriei mai largi de surse regenerabile, din cauza costului ridicat al energiei. Eficiența medie a panourilor solare ieftine de astăzi este de aproximativ 20%, în timp ce unele modele au o eficiență mai mare de 22%.

În ceea ce privește situația României în energia solară, companii precum OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia au anunțat investiții de 400 de milioane de euro în producția de energie fotovoltaică în România.
Deși este o opțiune mai puțin dezvoltată în România, exploatarea sursei solare pentru energie devine o soluție tot mai populară în prezent, având în vedere creșterea prețurilor la energie.

În plus, ideile și proiectele de energie regenerabilă sunt încurajate în România. În prezent, Prime Batteries Technology, un furnizor de soluții de stocare care promovează energia regenerabilă, a primit o investiție considerabilă din partea conglomeratului european EIT InnoEnergy, co-fondat în 2008 de Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, relația dintre costuri și producția totală de energie va fi importantă pentru operatori. Nivelul de eficiență se calculează luând în considerare durata de viață a proiectului, costul panourilor și al altor echipamente, precum și costul de întreținere.

Potrivit grupului SolarPower Europe, în 2022 au fost instalați 40 GW de panouri, iar UE intenționează să instaleze 600 GW până în 2030. Acest lucru înseamnă că Europa intenționează să crească dezvoltarea propriilor capacități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare