COMPETIȚIE ȘI CARITATE – BC Sirius Târgu Mureș, în Cupa României 3×3: dacă va câștiga, direcționează premiul spre o fundație de binefacere

0
80

BASCHET – CUPA ROMÂNIEI 3X3. Duminică, 28 noiembrie 2021, la Arena de Baschet din Bucureşti, se dispută meciurile din Cupa României 3×3 la baschet feminin. La startul competiției sunt înscrise 21 de echipe, printre care și BC Sirius Târgu Mureș.

 

Conform regulamentului competiției, organizată de Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Sport Arena Streetball, şi susţinută de mai mulţi sponsori, alături de COSR şi Ministerul Sportului, premiile puse în joc (care vor fi distribuite primelor 6 echipe) sunt donate în totalitate unor cazuri sociale.

 

BC Sirius Târgu Mureș va participa cu două echipe (una formată din Feises Andreea, Cristina Badi, Ruxandra Diana Chiș – în foto, componentă și a echipei naționale 3×3 – și Czimbalmos Timea, iar cealală din Rebecca Lipovan, Viana Mircea, Antonia Oancea și Anca Sorana) și luptă pentru a obține un premiu pe care a anunțat că îl va direcționa către Asociaţia ”Sfânta Elisabeta”, ONG înființat de călugarul franciscan Bako Bela Pal, care care gestionează mai multe centre și cantine sociale din județul Mureș. Competiția masculină, încheiată sâmbătă, a fost câștigată de CSU Athletic Constanţa (16-10 în finala cu Laguna Blue Sharks).

 

Sâmbătă, BC Sirius a pierdut în meciul din etapa a 8-a, în deplasare, cu 67-64 (17-16, 19-17, 13-17, 18-14), la CSM Alexandria, și ocupă locul 8 din cele 13 echipe participante în Liga națională (însă are două meciuri mai puțin disputate). Cele mai multe puncte ale mureșencelor le-a realizat Dalishia Griffin (16 puncte, 8 recuperări), Ruth Sherill (14 puncte, 10 recuperări) și Sara Solyom (13 puncte). Etapa următoare, în 4 decembrie, mureșencele joacă pe teren propriu cu Rapid București, echipă clasată pe locul 7.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ