1 DECEMBRIE – În Târgu Mureș, ceremonia militară de Ziua Națională a României va avea loc în Piața Victoriei, de la ora 11

PROGRAM – 1 DECEMBRIE 2021. În municipiul Târgu Mureș, ceremonia militară de Ziua Națională a României va începe la ora 11.00 și va avea loc în Piața Victoriei, cu concursul militarilor Garnizoanei Târgu Mureș. Tot în municipiul reședință de județ, în Sala Mare a Palatului Culturii, de la ora 13.00, are loc ceremonia de acordare a celei mai prestigioase distincții a județului Mureș, “Fibula de la Suseni”, unor personalități care au avut o contribuție importantă la viața comunității în anul 2021 – evenimentul este organizat de Instituția Prefectului Mureș.

 

“Suntem pregătiți pentru derularea evenimentelor care vor marca Ziua Națională a României și mă bucur că în acest an avem un program integrat cu celelalte manifestări organizate de Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș. Totodată, am propus celor două instituții ca în acest an să proiectăm pe clădirile administrative simbol ale județului Mureș, Palatul Administrativ și clădirea Primăriei, culorile Tricolorului în seara de 1 decembrie. Este cea mai importantă sărbătoare a noastră, a tuturor românilor, iar asta se poate traduce în diverse manifestări, inclusiv printr-un spectacol vizual.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

În programul zilei mai sunt cuprinse spectacolele “Credință veșnică patriei noastre”, Duelul stilurilor (un spectacol sub genericul “Noi nu ne excludem, demonstrăm”) și platforma educațională pentru tineret “Cine suntem și ce vrem să fim”, a anunțat Cancelaria Prefectului.

 

Conform precizărilor CNSU, doar în zona oficială se păstrează interdicţia de a intra pentru cei care nu sunt testaţi și nu au permis verde. Cetățenii pot urmări parada, sigurele obligații care se aplică sunt regulile de sănătate publică (distanțarea) şi purtarea măştii de protecție.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare