CONCESIUNE – Sighișoara caută operator privat pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân: oferta, 105.000 lei pe an

SERVICIU. Municipiul mureșean Sighișoara își va concesiona serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân către un operator privat care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor, serviciu care este nefuncțional din septembrie 2017 când a expirat acordul încheiat între municipalitate și Asociația pentru Drepturile Animalelor, cea care a gestionat acest serviciu în ultimii cinci ani.

 

Noul operator privat care va gestiona serviciul timp de cinci ani trebuie să dețină un adăpost conform legislației (de cel puțin 50 de animale/lună, cu posibilitatea de extindere) și echipamentul necesar, să ofere o redevență anuală municipalității, să captureze câinii fără stăpân în baza reclamațiilor cetățenilor, firmelor sau instituțiilor din oraș, să-i transporte la adăpost, să-i cazeze și să-i hrănească cu hrană specială timp de minimum 14 zile, să curețe și să dezinfecteze spațiile de cazare zilnic, să aibă contract cu un medic veterinar și de a promova adopția animalelor capturate (inclusiv pe Facebook).

 

Iată care sunt tarifele maximale/câine oferite de municipalitate: capturare și transport – 40 lei, cazare și îngrijire 18 zile – 85 lei, examen clinic general – 15 lei, implantarea microcip – 25 lei, deparazitare totală – 20 lei, vaccinare antirabică – 25 lei, sterilizare – 95 lei, îngrijire postoperatorie – 30 lei, eutanasiere – 35 lei, neutralizarea cadavrelor prin incinerare – 50 lei.

 

Pentru că municipalitatea Sighișoara estimează că noul operator va gestiona cel mult 250 de câini fără stăpân pe an, suma maximă oferită pentru administratorul serviciului este de cel mult 105.000 de lei/an, respectiv 525.000 de lei pe perioada de cinci ani a contractului (sumele nu conțin TVA). Din această sumă, 0,5% trebuie să se întoarcă în bugetul municipiului, sub formă de redevență. De asemenea, suma poate scădea (procentual, între 10 și 40%) în funcție de numărul cetățenilor mușcați de câini fără stăpân.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare