Foto: Szutor Zsigmond

TROC – Primăria Tîrgu Mureș vrea cabana de la Weekend a feroviarilor în contul anulării a 250.000 de euro din datoria la bugetul local

NEGOCIERI. Primăria Tîrgu Mureş vrea să preia în patrimoniu, prin Administraţia Complexului de Agrement şi Sport “Mureșul”, cabana Sindicatului Național Feroviar filiala Tîrgu Mureș situată pe strada Plutelor nr. 2, în incinta complexului Weekend – imobilul are 280 de metri pătrați.

 

Tranzacția ar urma să fie de tip troc, neimplicând direct sume de bani, ci stingerea datoriilor pe care le are sindicatul feroviar la bugetul local. Respectiv, în acest moment, debitele neachitate ale sindicatului față de municipalitatea Tîrgu Mureș sunt de aproape 2 milioane de lei (mai exact, 1.957.954,39 lei). Aceste datorii au fost cumulate în urma neplății redevențelor pentru terenurilor concesionate de la municipalitate (din anul 2008). Încă din primăvară, sindicatul feroviar a propus Primăriei un schimb: cabana în contul stingerii debitelor neachitate cu care figurează în evidenţele fiscale ale municipiului.

 

Numai că propunerea Primăriei Tîrgu Mureș constă în acceptarea schimbului, cu amendamentul că șterge doar o jumătate din datorii, adică 1.169.405 de lei (echivalentul a 252.000 de euro), aceasta fiind suma rezultată în urma evaluării. Mai simplu spus: vă luăm cabana din Weekend și mai rămâneți datori la noi cu încă aproape 800.000 de lei.

 

Să urmărim negocierea municipalitate-sindicat. Deocamdată, la începutul acestui an a fost încheiată o convenție între cele două entități care prevede dreptul de folosire a terenului (e vorba de o suprafaţă de 253 de metri pătrați).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare