CONCURS – Echipa 3D Creativity de la UMFST Târgu Mureş, locul 3 la Energy Challenge 2019

0
412

ENERGIE. Prototipul de imprimantă 3D pentru piese/componente din mai multe sectoare industriale a adus echipei 3D Creativity de la UMFST Târgu Mureş, locul 3 la cea de-a cincea ediție a Energy Challenge (organizat de E.ON România), o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri în domeniul energiei.

 

Studenții târgumureșeni au fost devansați de echipa Team Atlas de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, care a câștigat concursul și un premiu în valoare de 3.000 de euro cu un sistem de control al irigaţiilor pentru grădini şi sere, și de echipa DC District de la Universitatea Tehnică din Cluj, clasată pe locul II cu un nou model de staţie off grid de încărcare a vehiculelor electrice, bazată pe energie solară integrată printr-o microreţea de curent continuu.

 

În finala concursului Energy Challenge 2019, desfășurată în Târgu Mureș, s-au calificat şapte echipe de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, UMFST Târgu Mureş, Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ