CONCURS – Procurorul Lucia Borda, succesoarea lui Viorel Donici la conducerea Parchetului Reghin

0
2773
Lucia Borda

PROCURORI. Lucia Elena Borda (45 de ani) este noul prim-procuror al Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria Reghin. Originar─â din Reghin, procurorul Borda este actualul purt─âtor de cuv├ónt al institu╚Ťiei. La 19 noiembrie 2018, printr-o hot─âr├óre a Sec╚Ťiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Borda a fost delegat─â prim-procuror al Parchetului Reghin pe o perioad─â de maximum ╚Öase luni, sau p├ón─â la ocuparea func╚Ťiei prin concurs.

 

├Än 18 decembrie 2018, a fost declarat─â admis─â pentru func╚Ťia de prim-procuror al Parchetului Reghin, dup─â ce a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistratuirii cu media 7,91 (a fost punctat─â cu 7,62 pentru proiect ╚Öi cu 8,20 la testarea scris─â) – acesta a fost cel mai recent concurs pentru numirea ├«n func╚Ťii de conducere a procurorilor ╚Öi a avut loc ├«n perioada 11 octombrie – 18 decembrie 2018.

 

Borda a intrat ├«n magistratur─â din postur─â de procuror, ├«n 11 mai 2006 cer├ónd eliberarea din func╚Ťie ╚Öi numirea ├«n func╚Ťia de judec─âtor la Judec─âtoria Reghin. La scurt timp, ├«ns─â, ├«n vara aceluia╚Öi an, a cerut revenirea ├«n func╚Ťia de procuror al Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria Reghin, ceea ce s-a ├«nt├ómplat, ├«n 17 august 2006, prin decret preziden╚Ťial.

 

├Än 2011, procurorul Borda a fost eviden╚Ťiat─â de procurorul general al Rom├óniei (pe atunci, Laura Codru╚Ťa Kovesi) pentru merite deosebite ├«n activitatea profesional─â. Fostul ╚Öef al Parchetului Reghin, procurorul Viorel Donici, cu o vechime ├«n profesie de peste 10 ani, a cerut eliberarea din func╚Ťia de prim-procuror pentru a se transfera, din 1 noiembrie 2018, la Parchetul Militar Cluj.

 

C─ât─âlin VISCHIATEN╚ÜIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro ╚Öi sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor ╚Öi drepturile conexe. Con╚Ťinutul fiec─ârui articol poate fi preluat ├«n limita a 500 de caractere, cu citarea sursei ╚Öi inserarea vizibil─â a link-ului c─âtre articolul respectiv. ├Än caz contrar, autorul textului preluat f─âr─â respectarea condi╚Ťiilor se va adresa instan╚Ťelor de judecat─â. V─â mul╚Ťumim pentru ├«n╚Ťelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ