Lucia Borda

CONCURS – Procurorul Lucia Borda, succesoarea lui Viorel Donici la conducerea Parchetului Reghin

PROCURORI. Lucia Elena Borda (45 de ani) este noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin. Originară din Reghin, procurorul Borda este actualul purtător de cuvânt al instituției. La 19 noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Borda a fost delegată prim-procuror al Parchetului Reghin pe o perioadă de maximum șase luni, sau până la ocuparea funcției prin concurs.

 

În 18 decembrie 2018, a fost declarată admisă pentru funcția de prim-procuror al Parchetului Reghin, după ce a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistratuirii cu media 7,91 (a fost punctată cu 7,62 pentru proiect și cu 8,20 la testarea scrisă) – acesta a fost cel mai recent concurs pentru numirea în funcții de conducere a procurorilor și a avut loc în perioada 11 octombrie – 18 decembrie 2018.

 

Borda a intrat în magistratură din postură de procuror, în 11 mai 2006 cerând eliberarea din funcție și numirea în funcția de judecător la Judecătoria Reghin. La scurt timp, însă, în vara aceluiași an, a cerut revenirea în funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, ceea ce s-a întâmplat, în 17 august 2006, prin decret prezidențial.

 

În 2011, procurorul Borda a fost evidențiată de procurorul general al României (pe atunci, Laura Codruța Kovesi) pentru merite deosebite în activitatea profesională. Fostul șef al Parchetului Reghin, procurorul Viorel Donici, cu o vechime în profesie de peste 10 ani, a cerut eliberarea din funcția de prim-procuror pentru a se transfera, din 1 noiembrie 2018, la Parchetul Militar Cluj.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare