Conferința „Insights in Hematology” aduce un premiat cu Nobelul în medicină la Cluj-Napoca

EVENIMENT. În perioada 9 – 10 mai, Cluj-Napoca devine epicentrul descoperirilor și inovațiilor din domeniul hematologiei, odată cu desfășurarea celei de-a IX-a ediții a conferinței „Insights in Hematology”. Evenimentul, organizat sub egida Departamentului de Hematologie și a Centrului de Cercetări pentru Medicină Avansată Medfuture din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aduce în prim plan invitați de marcă din întreaga lume.

Printre aceștia, un nume deosebit de important este profesorul William Kaelin, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în 2019. Profesorul Kaelin, de la prestigioasa Universitate Harvard din Boston, SUA, va împărtăși participanților cercetarea sa revoluționară, alături de distinsul profesor Mircea Ivan din Indianapolis, SUA.

Alături de aceștia, conferința va beneficia de prezența unor personalități de marcă în domeniu, precum profesorul Gabriel Ghiaur de la Johns Hopkins University, SUA, și profesorul Eva Hellström Lindberg de la Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia, fost președinte al Asociației Europene de Hematologie.

Evenimentul, găzduit de stadionul Cluj Arena, reprezintă o oportunitate unică pentru cercetători, medici și pasionați de domeniu de a interacționa și a-și împărtăși cunoștințele și experiența.

„Stadionul emblemă a Clujului și a întregii Transilvanii continuă să dovedească faptul că nu este doar un loc de desfășurare a unora dintre cele mai spectaculoase competiții sportive, ci este un spațiu public multifuncțional, o locație ideală pentru o multitudine de alte evenimente, din diverse domenii”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, evenimentul va fi urmat de organizarea celei de-a VIII-a ediții a Conferinței Naționale de Transplant Medular și Terapii Celulare, în zilele de 11 și 12 mai 2024. Alături de profesorul Arun Wiita de la Stanford Medical School, SUA, și profesorul Ștefan Ciurea de la University of California, SUA, conferința va aduce în atenție și contribuția profesorului Shigeo Fuji de la Osaka International Cancer Center, Japonia.

Aceste evenimente de înaltă ținută științifică demonstrează angajamentul și excelența în cercetarea medicală și reprezintă o platformă crucială pentru dezvoltarea și schimbul de cunoștințe în domeniul hematologiei și transplantului medular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare