Victor și Florina Prodan

CONFLICT – Primarul din Ungheni, Victor Prodan, acuzat de ANI de conflict de interese pentru că-i dădea contracte firmei soției sale

INTEGRITATE. Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au stabilit că şi primarul oraşului mureșean Ungheni, Victor Prodan, s-a aflat în conflict de interese administrativ. Conform celui mai recent raport ANI, în perioada exercitării mandatului de primar trecut (2012-2016), Prodan a aprobat şi semnat acte administrative care au produs un folos material pentru firma soției sale, respectiv Terraflor SRL – societate la care soţia sa, Florina Prodan, deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator.

 

De altfel, Prodan este trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), de la sfârșitul anului 2015, pentru abuz în serviciu şi spălare de bani, el fiind acuzat, alături de omul de afaceri Virgil Mailat şi de două firme – Solar Energy Park M&S (un sereleu administrat de Virgil Mailat), pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, şi Terraflor (administrat de soţia primarului Prodan), pentru complicitate la conflict de interese.

 

Conform rechizitoriului procurorilor anticorupție, timp de doi ani (în perioada 11 decembrie 2012 – 18 decembrie 2014), Victor Prodan, în calitate de primar al oraşului Ungheni, ar fi aprobat mai multe referate prin care se încredinţau societății Terraflor SRL, administrată de soţia sa, diverse servicii (mese festive, festivităţi) şi a participat la luarea deciziilor privind efectuarea plăţilor, producând astfel un folos material în beneficiul firmei soției sale, Florina Prodan, în valoare de 41.773,44 lei (aproximativ 9.000 de euro).

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. Dacă ar fi un alt cetățean din românia tot așa sar prelungi judecata ,ca si la domnul primar “PRODAN Victor”?!.De ce nu se face dreptate odată!.Dacă să încălcat legea de ce nu i se dă sentința de atîta timp.DACĂ S-A GASIT CĂ ESTE INCOMPATIBIL ,DE CE M-AI ESTE “PRIMAR”.NUMELE NU ÎI SPUN PT CĂ AM AVUT PROBLEME LA SERVICI,CU LOCUL DE MUNCĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare