dig

CONSILIERI SUB ACOPERIRE – Trei persoane au participat la ședința Consiliului Local Târgu Mureș, deși nu mai aveau acest drept

EXCLUȘI, DAR PREZENȚI. Trei persoane, foștii consilieri locali Radu Liviu Todoran, Călin Moldovan și Vasile Miculi, excluși din PNL, implicit fără drept de a mai reprezenta partidul pe lista căruia au dobândit mandatul de aleși, au participat activ la ultima ședință din luna februarie a Consiliului Local Târgu Mureș.

 

Prezența acestora a fost anticipată de conducerea PNL Mureș, care i-a avertizat pe președintele de ședință (Bakos Levente-Attila) și pe secretarului municipiului (Dianora Monica Cătană) încă de miercuri, 27 februarie, că “primirea în sala de ședințe în calitate de consilieri a celor cinci persoane excluse din PNL (n.red., celor trei de mai sus li se adaugă și Dumitru Matei și Pavel Dumitru, aceștia neprezentându-se la ședință), luarea în calculul cvorumului de ședință a acestora și înregistrarea votului lor reprezintă o situație cu posibile implicații penale, de care PNL va ține cont”.

 

De asemenea, conducerea PNL a anunțat că participarea foștilor consilieri la ședința CL Târgu Mureș, cât și eventualul vot al acestora în cadrul ședinței (ambele situații s-au întâmplat) sunt nelegale. Până în acest moment, prefectul Mircea Dușa nu a emis Ordinul de încetare a mandatelor de consilieri locali și vacantarea locurilor aferente PNL în Consiliul Local. Liberalii au anunțat că, în aceste condiții, singurul consilier local al PNL în forul deliberativ din Târgu Mureș este Theodora Benedek.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare