CONSILIERI SUB ACOPERIRE – Trei persoane au participat la ședința Consiliului Local Târgu Mureș, deși nu mai aveau acest drept

0
635
dig

EXCLUȘI, DAR PREZENȚI. Trei persoane, foștii consilieri locali Radu Liviu Todoran, Călin Moldovan și Vasile Miculi, excluși din PNL, implicit fără drept de a mai reprezenta partidul pe lista căruia au dobândit mandatul de aleși, au participat activ la ultima ședință din luna februarie a Consiliului Local Târgu Mureș.

 

Prezența acestora a fost anticipată de conducerea PNL Mureș, care i-a avertizat pe președintele de ședință (Bakos Levente-Attila) și pe secretarului municipiului (Dianora Monica Cătană) încă de miercuri, 27 februarie, că “primirea în sala de ședințe în calitate de consilieri a celor cinci persoane excluse din PNL (n.red., celor trei de mai sus li se adaugă și Dumitru Matei și Pavel Dumitru, aceștia neprezentându-se la ședință), luarea în calculul cvorumului de ședință a acestora și înregistrarea votului lor reprezintă o situație cu posibile implicații penale, de care PNL va ține cont”.

 

De asemenea, conducerea PNL a anunțat că participarea foștilor consilieri la ședința CL Târgu Mureș, cât și eventualul vot al acestora în cadrul ședinței (ambele situații s-au întâmplat) sunt nelegale. Până în acest moment, prefectul Mircea Dușa nu a emis Ordinul de încetare a mandatelor de consilieri locali și vacantarea locurilor aferente PNL în Consiliul Local. Liberalii au anunțat că, în aceste condiții, singurul consilier local al PNL în forul deliberativ din Târgu Mureș este Theodora Benedek.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ