Construim Destine – un program ONG

SENTIMENT. Programul Construim Destine – un program educațional vocațional de explorare a opțiunilor de carieră, ediția a III-a se adresează tinerilor cu vârste între 16-24 de ani, aflați în evidența DGASPC din centre de plasament, apartamente sociale, asistență maternală, inclusiv tineri care au părăsit de curând sistemul de protecție, din jud. Mureș.

Nu mai participasem la astfel de programe vreodată și ca de obicei când merg să fotografiez, las așteptările la ușă.
Echipa care se ocupă de aceste activități vine tocmai din București, dar colaborează și cu traineri locali. Se întâmplă multe lucruri frumoase, constructive, pozitive la noi în tară/oraș, lucruri despre care nu se discută la nivel larg și rămân acoperite de timp.

Mă bucur însă că am această șansă, de a documenta acest proiect, de a scrie despre el și tinerii care participă, ediție de ediție.

Sunt tineri dornici de auto depășire, de cunoașterea de sine, de integrare în societate în ciuda startului lor in viață mai puțin ușor.
I-am văzut prezenți, curioși, pregătiți cumva de noua etapă care urmează. Am putut observa multe, stând deoparte, țintind prin obiectivul meu și m-am bucurat să fiu în mijlocul acestei energii creative și debordante.
Efortul celor care doresc ca acești tineri să reușească este unul demn de toată stima. Aceste programe sunt puse în mișcare cu multă muncă, atât fizică cât și emoțională. Dar când vezi cum sub ochii tăi înfloresc viitorii adulți, ce să vrei mai mult?

Săptămâna trecută a avut loc ultima ediție din anul acesta, în care tinerii au avut ocazia să afle despre cum se manageriază un hotel, ce presupune fiecare rol pe care cei de acolo îl au, iar la final s-au bucurat de un atelier de creație, confecționând decorațiuni de Crăciun și un prânz copios pregătit special pentru ei.
Am plecat cu sufletul bogat, și plăcut impresionată de copiii aceștia încă abia aruncați în valurile vieții. Mă bucur că există oameni care doresc să facă bine, care doresc să schimbe, să miște ceva.

Felicitări tuturor, aveți toată stima mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare