Secretarul de stat american Antony Blinken se va întâlni cu președintele Iohannis și premierul Ciucă la București

EVENIMENT. Secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken, se va afla în România în perioada 28 – 30 noiembrie pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, informează Ambasada SUA la București.

Reuniunea de la București se va axa pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, implementarea noului Concept Strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurilor critice și eforturile NATO de a construi capacități și de a întări rezistența în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

De asemenea, secretarul de stat Antony J. Blinken și prim-ministrul român Nicolae Ciuca vor vizita expoziția „Noi, Poporul/We, the People” – 25 de ani de parteneriat strategic, care celebrează momentele cheie ale parteneriatului dintre SUA și România din 1997 încoace.
Deschisă miercuri în Piața Universității din București, expoziția fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We, the People” a fost organizată de către Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova.

Oficialul american va avea întâlniri separate cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare