CONSUM FRAUDULOS – Electrica a descoperit în județul Mureș încă 7 locuințe cu branșamente ilegale la rețeaua de alimentare cu energie electrică

0
539

VERIFICĂRI. Joi, 3 februarie 2022, echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul Distribuție Energie Electrică Romania (DEER, firmă care aparține Energetica Electrica SA), împreună cu echipe de electricieni din cadrul Sucursalei Mureș, în colaborare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, au organizat o acțiune de verificare unor instalații de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din localitatea Glodeni. Din 20 de instalații verificate, au fost identificate 7 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice.

 

Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii, a precizat Nora Dudiță, șef Serviciu Comunicare, PR & CSR al DEER.

 

Potrivit legii, „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

 

msnews

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ