LIGA NAȚIONALĂ – Fără americanca Griffin, târgumureșencele pierd categoric la Satu Mare, la 29 de puncte diferență

BASCHET FEMININ. Vineri, 4 februarie 2022, la Sala de sport a LPS “Ecaterina Both” din Satu Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii naționale de baschet feminin,  CSM Satu Mare a dispus, categoric, cu 85-56 (20-15, 26-11, 16-17, 23-13), de BC Sirius Mureșul Târgu Mureș.

 

Partida, arbitrată de cuplul  a pornit de la o favorită certă, nu doar prin prisma faptului că formaţia sătmăreană, antrenată de spaniolul Miguel de Jesús López Alonso, este vicecampioana en-titre, ci și pentru forma arătată în această ediție de campionat, venind după 6 victorii consecutive, cumulate cu absența din echipa mureșeană a americancei Da’Lishia Griffin, principala marcatoare a Sirius (a jucat, în schimb, Alexis Monique Cortez, noua jucătoare americancă, transferată la jumătatea lunii trecute la clubul mureșean, care în precedentul sezon a activat la L’Union Sportive de Colomiers Basket, în Franța).

 

În pofida diferenței evidente de valoare a loturilor, Sirius Târgu Mureș a încercat să țină aproape de vicecampioană, în primele două sferturi reușind aproape tot atâtea recuperări ca și gazdele (17 vs. 16), însă doar cu apărarea nu se face primăvară în februarie, CSM având parametri net superiori la puncte din acțiune (58% vs. 38%), pase decisive (10 vs. 2) și posesie pierdută (9 vs. 17).

 

În setul 3, după ce Lopez a retras-o la odihnă pe sârboaica Katarina Vučković (13 puncte reușite în al doilea sfert, mai multe decât toată echipa mureșeană), și-a intrat în rol grecoaica Aikaterina Sotiriou, care a dus chiar de la început scorul la 52-26, dublând punctele gazdelor în raport cu cele reușite de Sirius. Sătmărencele au mai forțat un pic, mărind diferența la 28 de puncte, apoi a urmat o perioadă mai bună (una dintre puținele) a mureșencelor, concretizată prin 7 puncte consecutive și sfertul 3 s-a încheiat cu 62-43, oaspetele micșorând după mult timp ecartul sub 20 de puncte.

 

Dar vicecampioanele au accelerat din nou în ultimul sfert, impunându-se decisiv, cu 85-26. Pentru târgumureșence au punctat: Solyom (12 puncte), Sherill (10 puncte), Badi și Cortez (câte 9 puncte), Mircea (5 puncte), Anca (4 puncte), Chiș (3 puncte), Lipovan și Czimbalmos (câte 2 puncte). De la învingătoare s-au remarcat Vuckovic (18 puncte), Kostowicz și Dzombeta (câte 14 puncte), Sotiriou (11 puncte), Taylor (10 puncte).

 

În urma acestei înfrângeri, Sirius Târgu Mureș este clasată pe locul 6, cu 23 de puncte adunate în 15 meciuri (8 victorii și 7 înfrângeri – cu precizarea că în Liga națională de baschet feminin echipele au în acest moment un număr inegal de partide disputate, între 17 și 13!). Sirius joacă meciul următor la Târgu Mureș, unde va întâni miercuri, 9 februarie 2022, Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanţa (locul 5 în Liga națională, cu 24 de puncte din 16 meciuri).

 

* Foto: @Sportul Sătmărean

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare