Lucia Elena Borda

CONTINUARE – Șefa procurorilor din municipiul Reghin, Lucia Elena Borda, dă din nou concurs pentru încă un mandat de 3 ani

PROCURORI. Mandatul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin al procurorului Lucia Elena Borda (48 de ani), post ocupat prin concurs, din 1 ianuarie 2019, se încheie în 1 ianuarie 2022, însă aceasta s-a înscris la un nou concurs pentru numirea în funcție. Concursul are loc în perioada octombrie-noiembrie, rezultatele finale urmând să fie cunoscute în 9 decembrie 2021.

 

Procurorul Borda, originară din Reghin, a fost numită (desemnată) la conducerea instituției în noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu titlu interimar (respectiv pe o perioadă de maximum șase luni, sau până la ocuparea funcției prin concurs). La finalul aceluiași an, Borda a promovat concursul organizat de CSM (cu media 7,91 – a fost punctată cu 7,62 pentru proiect și cu 8,20 la testarea scrisă) și a fost numită procuror șef pe o perioadă de 3 ani (1 ianurie 2019 – 1 ianuarie 2022).

 

Borda a intrat în magistratură din postură de procuror, în 11 mai 2006 cerând eliberarea din funcție și numirea în funcția de judecător la Judecătoria Reghin. La scurt timp, însă, în vara aceluiași an, a cerut revenirea în funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, ceea ce s-a întâmplat, în 17 august 2006, prin decret prezidențial.

 

În 2011, procurorul Borda a fost evidențiată de procurorul general al României (pe atunci, Laura Codruța Kovesi) pentru merite deosebite în activitatea profesională. Înaintea lui Borda, funcția de conducere a Parchetului Reghin a fost ocupată de procurorul Viorel Donici, care la 1 noiembrie 2018 s-a transferat la Parchetul Militar Cluj.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare