Lucia Borda

CONTINUITATE – Lucia Borda rămâne șefa procurorilor din Reghin pentru încă 3 ani, după ce a promovat concursul organizat de CSM

PROCURORI. Lucia Elena Borda (48 de ani) rămâne prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin pentru următorii 3 ani, după ce a promovat concursul de numire în funcții de conducere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin Institutul Național al Magistraturii, cu media 8,735.

 

Originară din Reghin, procurorul Borda a fost delegată (cu titlu interimar, pe o perioadă de maximum 6 luni, sau până la ocuparea funcției prin concurs) la conducerea instituției la 19 noiembrie 2018, printr-o hotărâre a Secției pentru procurori a CSM. Ea l-a înlocuit în funcția de conducere pe fostul șef al Parchetului Reghin, procurorul Viorel Donici, transferat la Parchetul Militar Cluj.

 

În 18 decembrie 2018, a promovat concursul pentru funcția de prim-procuror al Parchetului Reghin organizat de CSM cu media 7,91 (a fost punctată cu 7,62 pentru proiect și cu 8,20 la testarea scrisă), fiind numită în funcție pe o perioadă de 3 ani.

 

În 9 decembrie 2021, a promovat concursul pentru funcția de conducere a Parchetului Reghin cu media 8,735 (a fost punctată cu 9,27 pentru proiectul de management și cu 8,20 la testarea scrisă), urmând să fie numită de CSM în funcție pe o perioadă de încă 3 ani.

 

Borda a intrat în magistratură din postură de procuror, în 11 mai 2006 cerând eliberarea din funcție și numirea în funcția de judecător la Judecătoria Reghin. La scurt timp, însă, în vara aceluiași an, în 17 august 2006, a cerut revenirea în funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.

 

În 2011, procurorul Borda a fost evidențiată de procurorul general al României (pe atunci, Laura Codruța Kovesi) pentru merite deosebite în activitatea profesională.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin are în componență 5 procurori: prim-procurorul Lucia Borda și procurorii Cristina Crăciun, Flaviu Sîmboan, Ioan Andrei Stoian și Claudiu Șandor.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare