CONTRACT DE 35 MILIOANE DE LEI – BMC Truck & Bus va livra în Târgu Mureș 15 autobuze electrice și 20 de stații de încărcare

0
410

AUTOBUZE ELECTRICE – TÂRGU MUREȘ. BMC Truck & Bus, care produce autobuze în fabrica din Ciorogârla (jud. Ilfov) și face parte din holdingul turc BMC (unul dintre cei mai mari producatori de vehicule comerciale și militare din Turcia), va livra cele 15 autobuze electrice cumpărate de statul român, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru transportul public din municipiul Târgu Mureș.

 

Achiziția a trecut prin procedura de licitație și BMC Truck & Bus SA a fost desemnată câștigătoare a achiziției publice pentru mai multe autobuze electrice care vor fi livrate în Iaşi, Târgu Mureş, Tulcea şi în judeţul Neamţ.

 

În municipiul Târgu Mureș, BMC va livra 15 autobuze, 5 staţii de încărcare rapidă şi 15 staţii de încărcare lentă, pentru care statul român va plăti 35,16 milioane de lei (exact: 29.549.995 lei + TVA), cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene structurale, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractele de furnizare vor fi încheiate în scurt timp.

 

Firma BMC Truck & Bus este controlată de familia turcă Kilic, orginară din orășelul Alaca: Sinan Kilic (53 ani) – 54%, Erhan Kilic (47 ani) – 42% și Hakan Kilic (45 ani) – 4% – primii doi și-au luat cetățenia română. În anul 2020, firma turcă a raportat o cifră de afaceri de 62,3 milioane de lei și un profit net de 18,4 milioane de lei, obținut cu 46 de angajați. Autobuzele electrice care vor fi livrate de BMC pentru transportul public din Târgu Mureș vor avea 10 metri lungime și au o capacitate de transport a maximum 88 de pasageri (26 de locuri + 62 în picioare). Autobuzele vor fi marca BMC Neocity – acesta este proiectat cu punte față independentă și are cea mai mică rază de viraj din clasa sa.

 

Liviu DAMIAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ