CONTRACT SEMNAT – Școala dintr-un sat mureșean va fi reabilitată cu fonduri europene de aproape 900.000 de euro

FINANȚARE. Școala Gimnazială din satul mureșean Dâmbău (comuna Adămuş) va fi reabilitată cu aproape 900.000 de euro. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a semnat contractul de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA). Proiectul este în valoare de 4,3 milioane de lei (4.309.066,87 lei), din care 2,9 milioane de lei (2.890.023,50 lei) este finanțarea nerambursabilă

 

Prin acest proiect vor fi înființate și dotate: un laborator de informatică și un laborator de fizică-chimie. De asemenea, se vor achiziționa materiale didactice specifice pentru biologie, geografie, istorie, matematică, limba română și limbi străine, se va amenaja și dota un spațiu pentru programul „Școala după Școală” și pentru biblioteca școlară.

 

Proiectul mai prevede crearea și dotarea unei săli de sport în incinta școlii, amenajarea grupurilor sanitare, înlocuirea sistemului de încălzire cu unul cu centrală termică și radiatoare (acum, încălzirea se face cu sobe cu gaz) și crearea unui sistem funcțional de reciclare selectivă a deșeurilor.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare