CONTRACT SEMNAT – Un tronson de 1,2 kilometri din drumul județean Târgu Mureș – Sărățeni – Harghita, reabilitat cu 3,5 milioane de lei

0
482

REABILITARE DRUM. Un tronson de 1,2 kilometri (1.246 de metri) din drumul județean DJ135 Târgu Mureș – Sărățeni – limita județ Harghita (care face legătura între municipiile Târgu Mureș și Miercurea Ciuc) va fi reabilitat printr-o finanțare de 3,5 milioane de lei (cu 425.000 de lei mai puțin decât estimarea inițială a Consiliului Județean – CJ – Mureș), contractul de execuție al lucrării fiind semnat miercuri, 19 februarie 2020, de conducerea autorității județene din Mureș (CJ Mureș) și constructor.

 

Executantul lucrării va fi tradiționala firmă de casă a CJ Mureș, respectiv Drumuri și Poduri Mureș SRL, care va încasa în acest sens 3.515.375,37 lei. Lucrările trebuie finalizate în 15 luni (primele 3 luni proiectare, următoarele 12 luni execuție), iar constructorul trebuie să garanteze funcționalitatea tronsonului reabilitat timp de 3 ani de la recepția lucrărilor. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate.

 

Lucrările se vor executa între kilometrul 42,7 și 44 , iar constructorul trebuie să înlocuiască un pod de lemn cu unul din beton armat (de 13 metri), să realizeze peste 800 de metri de șanțuri betonate și peste 1.400 de metri de rigole de acostament, să monteze în Sărățeni 50 de podețe din beton de acces la proprietăți, să afalteze câte 25 de metri din drumurile laterale care se intersectează cu porțiunea de drum judeţean, să pună dale la trecerea la nivel cu calea ferată Blaj-Praid (și parapeți metalici) și, evident, să amplaseze indicatoare rutiere.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ