Contractul de finanțare pentru proiectul de învățământ dual din Miercurea Ciuc

FINANȚARE. Astăzi, la sediul Ministerului Educației, a avut loc un moment deosebit, marcând semnarea contractului de finanțare pentru un important proiect în domeniul învățământului dual. Ligia Deca, Ministrul Educației, alături de domnul Korodi Attila, primarul Municipiului Miercurea Ciuc, au semnat acest contract care va avea un impact semnificativ asupra tinerilor din județul Harghita.

Proiectul, beneficiar al unei finanțări de peste 96 de milioane de lei din PNRR, reprezintă un pas important pentru comunitatea din Harghita în asigurarea dezvoltării competențelor necesare tinerilor pentru integrarea pe piața muncii. Acesta va implementa ruta duală completă în sistemul de învățământ, oferind elevilor posibilitatea de a-și continua studiile specializate, inclusiv la nivelul învățământului superior.

Consorțiul de învățământ dual din municipiul Miercurea Ciuc este compus din patru unități administrativ-teritoriale, o universitate, patru unități de învățământ preuniversitar, precum și opt operatori economici care vor asigura pregătirea practică a elevilor. De asemenea, proiectul va beneficia de implicarea a patru alte asociații și va oferi o gamă variată de specializări, printre care se numără biotehnologii, mediu, industrie agro-alimentară, automatizări, robotică și turism.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat angajamentul său și al Ministerului de a sprijini pe deplin toți partenerii implicați în acest proiect pentru a asigura succesul și îndeplinirea obiectivelor propuse. Prin intermediul acestui proiect, Ministerul Educației își propune să contribuie la creșterea nivelului de pregătire profesională a tinerilor și să faciliteze integrarea lor pe piața muncii, conform nevoilor specifice ale regiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare