Contribuția pentru cogenerare de înaltă eficiență. Explicația primită de la Eon

COGENERARE. Pe website-ul E.ON Romania sunt explicații legate de modalitățile prin care se calculează consumul lunar pentru fiecare locație, plus informații cu privire la plafonarea care se aplică în momentul de față in România, pentru că vorbim despre un număr mare de schimbări importante.

Indiferent de la care companie de energie primesc serviciile, nimeni nu este exclus în momentul de față.

În baza informațiilor furnizate pe website-ul său, românii care plătesc facturi pentru energie au posibilitatea de a afla in detaliu pentru ce sunt percepute sumele de bani care apar in cadrul fiecărei facturi, astfel că în baza lor stiți unde anume sunt direcționati banii lunar.

Contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență și modul de colectare a acesteia sunt stabilite prin Ordinul ANRE 123/2017. Ea reprezintă o sumă datorată lunar de fiecare consumator de energie electrică pentru promovarea și dezvoltarea producerii de energie în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, în scopul creșterii eficienței energetice și al îmbunătățirii securității alimentării cu energie, pe piața de energie din România.

Furnizorii consumatorilor de pe teritoriul României facturează contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență consumatorilor cu care au încheiate contracte de furnizare a energiei electrice, pentru energia electrică livrată. Sumele colectate sunt apoi virate către Transelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare