Controverse privind prețurile biletelor la Jocurile Olimpice Paris 2024: Critici și preocupări în fața costurilor ridicate, dar organizatorii se angajează să implice întreaga comunitate

SPORT. Biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost comparate cu cele ale edițiilor din 2012 de la Londra și 2021 de la Tokyo, declarând Tony Estanguet, președintele comitetului de organizare (COJO), că acestea sunt “aproape în aceeași gamă de prețuri”. La o conferință de presă de sfârșit de an la sediul COJO, Estanguet a menționat că la Londra și recent la Tokyo, prețul minim era de 20 de lire sterline (27 de euro cu inflația), iar prețul maxim ajungea la 725 de lire sterline (puțin peste 1.000 de euro cu inflația de astăzi).

Cu toate acestea, prețul ridicat al biletelor a stârnit critici din partea publicului și a lumii sportului. Sebastian Coe, președintele Federației Internaționale de Atletism (World Athletics), a regretat prețul “ridicat” al biletelor și a subliniat importanța umplerii stadioanelor pentru a crea o atmosferă optimă. Peste 7,6 milioane de bilete au fost deja puse în vânzare, variind de la 24 de euro pentru unele evenimente la 690 de euro pentru competițiile de atletism.

Coe și-a exprimat îngrijorarea cu privire la prețurile ridicate, subliniind responsabilitatea sa pentru desfășurarea sportului într-un mediu favorabil. Totuși, organizatorii se confruntă cu presiuni, mai ales în ceea ce privește costurile pentru evenimentele de atletism.

Pe lângă aceasta, 830.000 de bilete au fost vândute pentru Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie), din totalul de 2,8 milioane de locuri disponibile pentru cele 550 de evenimente. Aproximativ 80% din aceste bilete au fost achiziționate de actori publici, cum ar fi statul și comunitățile. Estanguet a subliniat că provocarea actuală este implicarea întregii populații franceze în această aventură, iar el a anticipat că o parte semnificativă a biletelor pentru Jocurile Paralimpice va fi vândută în ultimele etape, ca o tradiție a edițiilor anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare