CORONAVIRUS – Bugetul Spitalului Municipal din Reghin, suplimentat cu 270.000 de lei, iar Protopopiatul a donat bani pentru un aparat de ventilație

GESTIONAREA CRIZEI. Bugetul municipiului Reghin a fost rectificat la începutul acestei luni, principalele modificări/suplimentări fiind cauzate de gestionarea pandemiei de cornonaviroză, cea mai mare parte a banilor fiind destinați sistemului de sănătate publică.

 

Astfel, bugetul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” a fost suplimentat cu 150.000 de lei, bani cu care se vor cumpăra materiale, echipamente și biocide (măști FFP3, combinezoane de protecție, halate, ochelari de protecție, viziere, botoșei, dezinfectanți etc.).

 

Subliniem că Spitalul Municipal a anunțat și primirea unei donații de 62.000 de lei de la Protopopiatul Ortodox Român Reghin, bani necesari pentru cumpărarea unui aparat de ventilație pentru secția ATI. De asemenea, spitalul a comunicat că a primit donații de la firme și persoane fizice: Mobila Dalin SRL – măști protecție UF, Alexandra Suciu – măști protecție UF, Oprea Avi-Com – carne de pui, Gyorke Marius – viziere protecție, Kastamonu România SA – hrană catering CPU.

 

Tot pentru Spitalul Municipal s-a alocat și suma de 120.000 de lei, exclusiv pentru Centrul de Primiri Urgențe (CPU), bani care vor fi folosiți pentru: achiziția unui aparat ventilator Trilogy 100 (s-au alocat 60.000 de lei – aparatul, produs de Philips, costă 9.590 euro + TVA), amenajarea exterioară (37.000 de lei) și sistemul de ventiație (23.000 de lei).

 

La această cea mai recentă rectificare a bugetului municipiului Reghin, cea mai mare sumă, 750.000 de lei, a fost repartizată cheltuielilor urgente generate de pandemia de coronaviroză (COVID-19).

 

Banii sunt destinați: susținerii persoanelor aflate în izolare cu produse de strictă necesitate; cumpărarea de măști și mănuși de unică folosință pentru personalul municipalității; achiziția de materiale de igienă; dezinfecția locurilor de joacă, trotuarelor, casei scărilor blocurilor și a instituțiilor publice; montarea unei cișmele de apă (în fața blocului de garsoniere situat pe strada Livezeni nr. 7-9); plata serviciilor hoteliere pentru personalul Spitalului Municipal (acestea se pun la dispoziție la cererea personalului medical – vă reamintim și faptul că în 25 martie, conform unei hotărâri (nr. 5) a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, două încăperi de la Hotel Parc (din proprietatea orașului) au fost puse la dispoziția Detașamentului de Pompieri.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare